Ez a recept a megszólalásig hasonlit a rizses húsra mind állagban, mind izben.
A titka a jó minőségű füstos pirospaprika. És nem kell sajnálni belőle.
Hozzávalók
- 1 csicseriborsó konzerv (krumplinyomóval enyhén összetörve)
- 2 marék fagyasztott zöldborsó
- 1 répa (apróra vágva)
- 1 1/2 csésze főtt rizs
- 1/2 hagyma
- 2 kk füstös paprika por
- 1/2 kk bors
- 1/4 kk cayenne paprika
- 1/2 kk fokhagyma por
Elkészitése:
- A hagymát megdinszteljük olajon vagy vizen (vagy alaplén)
- Fűszerezzük a pirospaprika kivételével, összekeverjük.
- A tűzről levéve elkeverjük benne a pirospaprikát, és egy kis vizzel felengedjük
- Ha a viz elpárolgott, piritsuk meg a répadarabokat, majd a csicseri borsó darabokat.
- Öntsük fel annyi vizzel amennyi ellepi, és főzzük 15 percig. Ha elfő a lé, pótoljuk.
- 15 perc után dobjuk bele a zöldborsót, majd forraljuk el majdnem az összes vizet (eddigre szép barnás, sűrű szószt kellett kapnunk).
- Keverjük össze a főtt rizzsel. Annzi rizst adagoljunk amig az arányokkal elégedettek vagyunk. Ez jelenthet kevesebbet is, mint az itt irt főtt rizs (nekem egy kicsit kevesebb kellett).
- Jól keverjük el a szósszal, én úgy szeretem, ha a rizs teljesen átitatódik a szósszal.
