Almás fahéjas műzli (granola)

A férjem minden nap granolát eszik reggelire, ezért gyakran kisérletezgetek új receptekkel – általában olyanokkal, amiket én találok ki.

Ez az almás-fahéjas-diós-mazsolás is igy született.

Ellenben a bolti műzlikkal, amik általában 200 kalóriát tartalmazhatnak adagonként, ez a lightos változat mindössze 126.

Akik fogyóznak is bátran ehetik.

 

Hozzávalók:

  • 2 csésze (1 csésze egyenlő 2.4 deci) gluténmentes zabpehely
  • 1/4 csésze almaszósz
  • 1/4 csésze juharszirup vagy datolyaszirup
  • 1 ek vanilia aroma
  • 1 marék dió aprólék
  • 1 marék mazsola
  • 1 ek kókusz olaj

Elkészités:

  1. A zabot, almaszószt, juharszirupot, vaniliát, olajat és diót keverjük jól el, amig az összes zabszem be lesz vonva a szósszal.
  2. 150 fokon, 25 percig süssük, de vigyázzunk mert hamar túlpirul. Közben kétszer háromszor kavarjuk meg.
  3. Amikor kivettük a sütőből, keverjük össze a mazsolával.
  4. Száritott almaszeletekkel is jó, nekem az most nem volt itthon.
  5. Növényi joghurttal, tejjel tálalható.

Jó étvágyat!