A férjem minden nap granolát eszik reggelire, ezért gyakran kisérletezgetek új receptekkel – általában olyanokkal, amiket én találok ki.
Ez az almás-fahéjas-diós-mazsolás is igy született.
Ellenben a bolti műzlikkal, amik általában 200 kalóriát tartalmazhatnak adagonként, ez a lightos változat mindössze 126.
Akik fogyóznak is bátran ehetik.

Hozzávalók:
- 2 csésze (1 csésze egyenlő 2.4 deci) gluténmentes zabpehely
- 1/4 csésze almaszósz
- 1/4 csésze juharszirup vagy datolyaszirup
- 1 ek vanilia aroma
- 1 marék dió aprólék
- 1 marék mazsola
- 1 ek kókusz olaj
Elkészités:
- A zabot, almaszószt, juharszirupot, vaniliát, olajat és diót keverjük jól el, amig az összes zabszem be lesz vonva a szósszal.
- 150 fokon, 25 percig süssük, de vigyázzunk mert hamar túlpirul. Közben kétszer háromszor kavarjuk meg.
- Amikor kivettük a sütőből, keverjük össze a mazsolával.
- Száritott almaszeletekkel is jó, nekem az most nem volt itthon.
- Növényi joghurttal, tejjel tálalható.
Jó étvágyat!
