A tökéletes rizotto receptje

Hozzávalók (4 adaghoz)

  • 6 csésze zöldségleves alaplé
  • 2 ek olivaolaj
  • 1 hagyma, apróra vágva
  • 450g gomba (én shiitaket használtam)
  • 2 ek vegán vaj
  • 2 fokhagymagerezd, apritva
  • 1 tk kakukkfű
  • bors
  • fehérbors
  • cazenne paprika (elhagyható, ha nem szeretjük a csipőset)
  • 360 g arborio rizs
  • 1 dl fehérbor
  • petrezselyem a tálaláshoz

 

Elkészités:

  1. Forraljuk fel a zöldséglevest, majd vegyük le a tűzről, tegyük félre.
  2. Az oliva olajon dinszteljük meg a hagymát és a fokhagymát
  3. Adjuk hozzá a fűszereket és keverjük jól el
  4. Adjuk hozzá a gombát és a vajat és pároljuk le a gombát.
  5. Adjuk hozzá a rizst, keverjük jól el, és piritsuk egy-két percig
  6. Adjuk hozzá a bort, és teljesen párologtassuk el róla
  7. Adjunk hozzá 240 ml alaplét, és főzzük amig beszivja a levet.
  8. Igy adagoljuk hozzá az alaplét, amig a rizs meg nem puhul (kb 20 perc)
  9. Szórjuk meg petrezselyemmel és tálaljuk
  10. Jó étvágyat