A legfinomabb vegán chili

Hozzávalók:

  • 1 hagyma
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 konzerv feketebab
  • 1 konzerv vörösbab
  • 1 konzerv fehérbab
  • 1 konzerv paradicsom darabok, lével együtt
  • Chili fűszer
  • Bors
  • Paprikapor
  • Kömény
  • 1/2 avokádó
  • 1-1,5 liter zöldségleves alaplé (attól függ, mennyire levesesen szereted)
  • Petrezselyemzöld
  • Lilahagyma (diszitésnek)

 

Elkészités:

A hagymát dinszteld meg. Add hozzá a paprikát és piritsd 1-2 percig.

Öntsd fel a babokkal és paradicsommal, fűszerezd, majd öntsd fel az alaplével.

Fűzd legalább 30 percig, de az a legjobb, ha 6-8 órán át főzöd.

Vegán tejföllel, guacamoléval, avokádóval, lilahagymával, petrezselyemmel tálald.