Tofu/tempeh pác recept

Hozzávalók:

 

  • 400g tofu vagy tempeh
  • 4 ek tamari
  • 3 ek rizsecet
  • 1 ek édesitő szirup (datolya, juharszirup, agave szirup)
  • 2 ek szezám olaj
  • 2 fokhagyma gerezd apritva
  • 1 tk apritott gyömbér, vagy 1/2 tk gyömbérpor
  • Feketebors
  • Fehérbors
  • Paprika por

 

Elkészités:

Alaposan nyomd ki a tofu viztartalmát, amennyire csak tudod. Ezt úgy tudod megtenni, hogy a tofut papirtörlőbe tekered és a tetejére teszel valami nehezésket, például egy befőttes üveget.

A pác összetevőit keverjük össze, és áztassuk benne a tofut pár órát (minimum 20 percet), gyakran átforgatva őket. Pácolás után süssük ki serpenyőben, sütőben vagy air frierben.