Ez a krémes vegán tészta recept a legjobb amit találtam egy tejszinhez megszólalásig hasonlitó, krémes vegán tészta menühöz.
Mivel minden egy edényben fő, ezáltal a krém teljesen befedi, beboritja a tészta szálakat.
Selymes növényi tej és sörélesztő pehely a titka a krémes szósznak.

Hozzávalók:
- 5 fokhagyma gerezd felapritva
- 1/2 hagyma felapritva
- 2 csésze zöldség alaplé
- 1 és 1/2 csésze növényi tej
- 1 ek kukorica keményitő
- 1 ek sörélesztő pelyhek
- Só
- Bors
- Chilli pelyhek
- Kömény
- 2 csészének megfelelő tészta
Elkészités:
- Pároljuk üvegesre a hagymát és a fokhagymát és nagy lábasban
- Adjuk hozzá a levest és a tejet, fűszereket, forraljunk rajta egyet, és gyöngyözve főzzük tovább
- Adjuk hozzá a fettuccine tésztát. Ha nem fér a lábasba, várjuk meg amig az egyik vége megpuhul, és igy bele tudjuk “nyomni” a lábasba.
- Gyöngyözve főzzük 20 percig
- Adjuk hozzá a kukorica keményitőt, főzzük további 2 percet, gyakran kevergetve
- Keverjük hozzá a sörélesztő pelyhet
- Tálaljuk friss bazsalikommal és petrezselyemmel

