6 hozzávalós krémes fokhagymás vegán tészta

Ez a krémes vegán tészta recept a legjobb amit találtam egy tejszinhez megszólalásig hasonlitó, krémes vegán tészta menühöz.

Mivel minden egy edényben fő, ezáltal a krém teljesen befedi, beboritja a tészta szálakat.

Selymes növényi tej és sörélesztő pehely a titka a krémes szósznak.

Hozzávalók:

  • 5 fokhagyma gerezd felapritva
  • 1/2 hagyma felapritva
  • 2 csésze zöldség alaplé
  • 1 és 1/2 csésze növényi tej
  • 1 ek kukorica keményitő
  • 1 ek sörélesztő pelyhek
  • Bors
  • Chilli pelyhek
  • Kömény
  • 2 csészének megfelelő tészta


Elkészités:

  1. Pároljuk üvegesre a hagymát és a fokhagymát és nagy lábasban
  2. Adjuk hozzá a levest és a tejet, fűszereket, forraljunk rajta egyet, és gyöngyözve főzzük tovább 
  3. Adjuk hozzá a fettuccine tésztát. Ha nem fér a lábasba, várjuk meg amig az egyik vége megpuhul, és igy bele tudjuk “nyomni” a lábasba. 
  4. Gyöngyözve főzzük 20 percig
  5. Adjuk hozzá a kukorica keményitőt, főzzük további 2 percet, gyakran kevergetve
  6. Keverjük hozzá a sörélesztő pelyhet
  7. Tálaljuk friss bazsalikommal és petrezselyemmel